För andra gången i sommar bryter statsminister Stefan Löfven mönstret: Det blev inget framträdande på politikerveckan i Almedalen i juli. Och han hoppar även över det sedvanliga sommartalet i stockholmska Vasaparken. I stället dyker han upp i  Eskilstuna.

Söndag 20 augusti håller S-ledaren Stefan Löfven sitt traditionella sommartal. Men denna gång inte i Vasaparken på Norrmalm i Stockholms innerstad. Där har han framträtt varje år sedan han tillträdde som partiordförande 2012.

I stället åker Löfven till sörmländska Eskilstuna och håller tal i klassisk industrimiljö, på stadens friluftsmuseum Rademachersmedjorna.

– För mig är det viktigt att möta människor i hela Sverige. Jag ser fram emot att komma till Eskilstuna och prata med folk om våra styrkor och utmaningar och hur vi tillsammans skapar framtidstro i Sverige, säger Stefan Löfven.

Det uttalandet är i linje med vad Löfven sa som skäl till varför han inte åkte till Politikerveckan i Visby i början av juli. I stället gjorde han en landsomfattande turné från Blekinge i söder till Norrbotten i norr.

Oppositionsledaren, Anna Kinberg Batra (M), håller tal på Stora Nolia, en mässa i Umeå, onsdag 9 augusti.

Liberalernas ordförande Jan Björklund och Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt sommartalar båda söndag 27 augusti: Jan Björklund på Hisingen i Göteborg, på dockpiren vid River Café, Eriksberg. Jonas Sjöstedts sommartalar som han brukar göra, i Umeå, i Döbelns park.