”Amerikas nya president tvivlar på tvåstatslösningens realitet”, ”Sveriges utrikesminister har uttalat en risk att det svenska erkännandet av Palestina var för sent och att tvåstatslösningen inte längre är möjlig”, ”USA:s FN ambassadör Nikki Haley säger ‘att medan USA fortfarande stödjer en tvåstatsösning så bör man tänka utanför boxen’”

Boken av Martin Blecher innehåller samlade texter av en rad israeler och palestinier kända för en svensk publik som till exempel Benny Morris, Amos Oz, Shimon Peres och Edward Said. Men även mindre kända som Amal Jamal, Sari Nusseibeh och Caroline Glick. Det som är unikt med innehållet är valet av texter och att de för första gången finns i samlad form på svenska.bok

Tvåstatslösningen har alltsedan den så kallade Balfourdeklarationen 1917 varit det tongivande svaret på konflikten mellan Israel och Palestina.

Martin Blecher föreläser och skriver flitigt om Mellanösternkonflikten och de svensk-israeliska relationerna. Hans artiklar om de svensk israeliska relationerna har uppmärksammats av bland annat Jerusalem Post , Israel Hayom , Dagens Nyheter , Aftonbladet och Sydsvenskan . Han har tidigare arbetat på The Carter Center.